21. september 2015

Selgus Tribuntsovi ülikooli võistlusgraafik

Eesti hetke parim meesujuja - Ralf Tribuntsov

Eesti parim seliliujuja Ralf Tribuntsov on alustanud enda teist aastat suure lombi taga Ameerikas ning nüüd selgus ka tema ülikooli South-California (USC) tänavune võistlusgraafik, mis kulmineerub märtsi lõpus NCAA meistrivõistlustega.

Juba 2. oktoobril sõidab USC põhja poole, et rinda pista teise California ülikooli - Santa Barbaraga. Järgmisel päeval ollakse vastamisi kohe Cal Poly tiimiga kes baseerub kohas nimega San Luis Obispo.


Kaks nädalat hiljem (16-17) võõrustab Tribuntsovi ülikool kaks päeva Hawaii võistkonda ning seejärel 23. oktoobril on nad enda kodus vastamisi USC Bakersfieldiga. 

Novembris sõidab South-California ülikool Arizonasse, et olla seal vastamisi esmakordselt teisegi PAC-12 võistkonna - Arizona maaülikooliga. Päev hiljem, 7. novembril, on USC heitlemas Arizona ülikooliga, kus teatavasti treenib ka Michael Phelps. 19-21 novembrini on USC kavas osaleda Arena võistlusel, mis toimud ida L.A. kolledžis.

Enne semestri lõppu on USC võistlemas veel Texases ja Washingtonis. Teatavasti algavad Euroopa lühiraja meistrivõistlused 2. detsembril Iisraelis, milleks valmistub hetkel hoolega ka Ralf Tribuntsov.

Kevad semestrit alustab USC ujumistiim Wisconsini vastu, mille kuupäevaks on märgitud 12. jaanuar. See on ka nende ainuke võistlus detsembris. Veebruaris minnakse vastamisi kahe väga tugeva ülikooliga. 5. veebruraril võõrustatakse Martin Liivamägi ja Martti Aljandi endist kooli - California ülikooli ja päev hiljem ollakse vastamisi Stanfordiga. Nende viimane võistlus enne PAC-12 meistrivõistlusi toimub 20. veebruaril kui sõidetakse Salt Lake Citysse ning võisteldakse Utah'i vastu. Teravamad spordisõbrad mäletavad, et Andrus Veerpalu võitis seal 2002 aastal olümpialt kuldmedali.

USC võistleb PAC-12 meistrivõistlustel, mis toimub 2-5 märtsini ja toimub Washingtonis. Eelmisel aastal püstitas Ralf Tribuntsov sel võistlusel maailma läbi aegade 13. tulemuse 100 jardi seliliujumises. Need, kes kvalifitseeruvad NCAA meistrivõistlustele märtsi lõpus (24-26) saavad võtta ette reisi Atlantasse, kus selguvad Ameerika parimad ülikooli ujujad.

PÜSIGE LAINEL!