26. märts 2016

Tribuntsov ujus vabaltujumises uue Eesti rekordi ja pääses finaali

Lõuna-California ülikooli esindav Ralf Tribuntsov on võistlemas Atlantas Georgias kus toimuvad USA üliõpilasmeistrivõistlused. Võistluse viimasel ehk neljandal päeval ujus Tribuntsov uue Eesti tipptulemuse 100 jardi vabaltujumises ning pääses õhtusesse B-finaali.

Pärast eilset 100 jardi seliliujumise viiendat kohta on eestlane Ralf Tribuntsov tegemas tugevat lõppakordi enda võistlustele. Meeste 100 jardi vabaltujumises läbis "Tribu" distantsi ajaga 42.51, mis andis talle eelujumistes 11. koha. Selle ajaga püstitas ta uue Eesti rekordi ning pääses õhtusesse B-finaali. Kõige tugevamast, A-finaalist, jäi teda lahutama vaid 15 sajandikku.

Eelmine Eesti rekord 42.66 kuulus samuti Tribuntsovi nimele ning oli ujutud eelmine aasta. B-finaalis saab ta rinda pista teiste seas ka soomlase Matias Koskiga, kes lõpetas eelujumise täpselt eestlase selja taga ajaga 42.56. Eelujumiste kiireim oli aga leedukas Simonas Bilis, kes ujus uue basseini rekordi ajaga 41.59.

Meeste 4x100 jardi vabalt teateujumises saavutas Lõuna-California (USC) esindus eelujumistes 16. koha millega nad tagasid endale viimasena pääsu õhtusesse B-finaali. Avavahetust ujunud Tribuntsov sai kirja ajaks 42.80 ning USC võistkond 2.52.79.

Homme hommikul Eesti aja järgi toimub teateujumise ja 100 jardi vabaltujumise finaalid.

Kõik tulemused leiad SIIT:

PÜSIGE LAINEL!