25. juuni 2016

Rootsi ujumislegend pääses enda kuuendale olümpiale

Therese Alshammar
Kui mõningad riigid on enda ujujad olümpia jaoks juba välja valinud, siis paljudel riikidel valimisprotsess alles käib. Eile sai selgeks, et Rootsi ujumislegend Therese Alshammar pääseb võistlema enda kuuendatele olümpiamängudele.

38-aastane Alshammar pääses Riosse võistlema 50 m vabaltujumises. Temast saab ajaloo kolmas ujuja ning esimene naisujuja, kes on võistelnud kuuel olümpial. Varasemalt on selle saavutusega hakkama saanud türklane Derya Büyükuncu ja rootslane Lars Frölander.

Rootsi ujumislegendi Alshammari aeg 50 m vabaltujumises 24.75 Mare Nostrumi seeriavõistluse etapil oli piisav, et veenda Rootsi Olümpiakomiteed, et asetada Alshammar olümpiakoondisesse. Neli aastat tagasi toimunud Londoni Olümpiamängudel saavutas ta ajaga 24.61 kuuenda koha. 

Sydney olümpiamängudel aastal 2000 võitis Alshammar hõbemedali nii 50 m- kui ka 100 m vabaltujumises. Lisaks sai ta veel kaela pronksmedali 4x100 m vabalt teateujumises. Debüüdi olümpiamängudel tegi rootslanna aga 1996 aastal Atlantas. Pärast Alshammari lisamist on Rootsi olümpiakoondis 140-liikmeline ning ujumiskoondis 11-liikmeline. 

Lisaks kolmele olümpiamedalile on ta võitnud MM-idelt 25 medalit ning EM-ilt on tema saagiks 43 medalit. 

PÜSIGE LAINEL!