2. august 2016

Allikvee ja Romanjuki esimesed muljed Rio olümpiamängudest

Martin Allikvee ja Maria Romanjuk
Laupäeva õhtul sõitsid tänavused olümpiaujujad Martin Allikvee ja Maria Romanjuk koos enda treeneri Dmitri Kapeliniga Rio de Janeirosse, et alustada võistlemist maailma suurimal spordipeol. Juba on meie ujujad kohale jõudnud ning kohaliku eluga tutvuda jõudnud.

Mõlemad ujujad kinnitavad ühest suust, et olümpiabassein on väga suur ja ilus. "Nii soojendus- kui ka võistlusbassein on väga kihvt," kinnitab 200 m rinnuliujumises starti minev Allikvee.

Samuti kiidavad Allikvee ja Romanjuk ka olümpiaküla. "Olümpiakülas on väga lahe ja mugav. Kõik, mis vaja on lähedal." Ainukese negatiivse asjana toovad ujujad välja, et hotellitoad ei ole kõige paremad. "Toas on põrand must ning ei saa paljajalu käia. Lisaks on igalpool siseruumides väga külm nagu bussides, sööklas ning samal ajal väljas on soe. See on ohtlik kuna nii võib kergesti haigeks jääda," selgitab Romanjuk.

Olümpiabassein
Allikvee elas esimesel päeval üle juba ärevad hetked, kui kaotas ära enda telefoni. "Kaotasin oma telefoni esimesel päeval ära. Peale trenni avastasin, et telefon on kadunud. Läksin peale seda vabatahtlike juurde ning nad hakkasid uurima, et ega seda pole leitud. Seejärel tõi bussijuht mulle minu telefoni ei uskunud üdse, et saan oma telefoni tagasi. Väga õnneliku lõpuga vahejuhtum."

Isegi kui Allikvee oleks telefoni ära kaotanud poleks ta pidanud pikalt kurvastama, sest kõik olümpiamängudel osalejad saavad endale uhiuue Samsung Galaxy S7 Edge, mis on olümpiamängude eri väljalase. 

Lõpetuseks väidavad enda esimesel olümpial osalevad Romanjuk ja Allikvee, et söögid on uskumatult head. "Sööklas on nii palju erinevaid toite, et enne tagasilendu ei jõua kõike asju ära proovidagi." Lisaks kõikidele toitudele on sportlastele olümpiaküla sööklas tasuta ka McDonaldsi külastamine. 

PÜSIGE LAINEL!