10. september 2016

KAHJU: Ploomipuu jäi ülinapilt olümpiafinaalist välja

Kardo Ploomipuu
Rios jätkuvad paraolümpiamängud ning ujujatel on käsil kolmas võistluspäev. Täna hüppas basseini Eesti läbiaegade kõige edukam parameesujuja Kardo Ploomipuu, kes oli võistlustules enda põhialal 100 m seliliujumises.

28-aastane Kardo Ploomipuu oli täna stardis 100 m seliliujumise füüsilise puudega S10 klassis. Ta läbis distantsi ajaga 1.03.03, mis andis talle 9. koha. Edasipääsust olümpiafinaali jäi teda lahutama 40 sajandikku.

100 m seliliujumises kolmel korral Euroopa meistriks kroonitud Ploomipuu alustas enda ujumist hästi. 50 m vaheaeg näitas aega 30.64, mis on tema kohta korralik algus. "Algus oli hea, aga peale pööret tundsin ukrainlase lainet, kes minu kõrval ujus ning see segas rütmi," nentis eestlane. Kevadel Portugalis toimunud EM-il, kus ta võitis kuldmedali, läbis Ploomipuu 100 m selili ajaga 1.01.69

Ploomipuu kõrval ujunud ukrainlane Maksym Krypak püstitas uue S10 klassi maailmarekordi ajaga 58.25

Brenda Tilk
Kaks võistlusstarti juba teinud ning viimast kolmandat ootav Brenda Tilk rääkis Priit Aaviku Ujumisblogile, et olümpiakülas käib vilgas elu. "Olümpiakülas elamine on juba omaette väga huvitav kogemus. Kohtab palju huvitavaid inimesi üle kogu maailma. Rahvast on tohutult ning seda eriti söögisaalis kus järjekorrad on pikad," kirjeldab Tilk enda olümpiakogemust. Siiski on kõik käe-jala juures, mis on väga hea." S7 klassis võistlev Brenda Tilk enda 100 m seliliujumise sooritusega rahule ei jää (13. koht), aga paneb endale 50 m vabaltujumises (10. koht) hindeks nelja. "50 m vabaltujumine oli hea, aga samas ka mitte väga hea. Isiklikust jäi natuke puudu, aga kokkuvõttes olen rahul."

Lisaks kahele eelmainitud ujujale murdis ennast olümpiale ka 15-aastane Elisabeth Egel. Eile enda esimese stardi 100 m seliliujumises teinud Egel hüppab võistlusbasseini vähemalt kaks korda veel kui mitte rohkem. Nägemispuudega S11 klassis ujuv Egel on enda põhialal - 200 m kompleksujumises - üles antud paremuselt kuuenda ajaga. Lisaks on neiu starti tulemas veel 50 m vabaltujumises.

Kõik tulemused leiad SIIT:

PÜSIGE LAINEL!