12. november 2016

Seitse huvitavat fakti ujujate esituste kohta Kalev Openil

Kalev Open 2016 ujumisvõistlus on nüüdseks möödanik. Oli mitmeid huvitavaid duelle ning häid ajalisi sooritusi. Kahe päeva jooksul jagati Kalev Spas 96 medalit, võisteldi 32 distantsil ning osalejaid oli kokku pea 200. 

Vaatame veel korra võistlustele tagasi ning toon Teieni 7 huvitavat fakti ujujate esituste kohta Kalev Openil.

1. Noorim medalivõitja 12-aastane, vanim 28-aastane

Tänavusel Kalev Openil oli noorim medalivõitja Kalevi Ujumiskooli esindanud 12-aastane Liilia Tõnisson, kes 200 m liblikujumises saavutas pronksmedali. Vanim medalivõitja oli ei keegi muu kui kohevarsti enda 29-ndat sünnipäeva tähistav Martti Aljand. Aastal kui Tõnisson sündis (2004) osales Aljand enda karjääri esimesel lühiraja EM-il.

2. Liivamägi teist aastat järjest võitmatu

Eelmisel aastal pälvis Martin Liivamägi kolm kuldmedalit ning tänavu läks kõik samamoodi. Kui 100 m- ja 200 m kompleksujumise võit kordus, siis tänavu võttis ujuja repertuaari endale 200 m vabaltujumise distantsi kus saavutas kuldmedali. Eelmisel aastal oli Liivamägi vabaltujumise asemel võidukas 100 m rinnuliujumises.

3. Mitte ühtegi Garanti Spordiklubi ujujat

Tänavusel Kalev Openil ei osalenud ühtegi Garanti Spordiklubi liiget. Kuna enamus esindustiimi liikmed tegid enda kontrollstardid Riias toimunud sprindifestivalil, siis "sukelduti" taas treeningutele, et alustada ettevalmistust Eesti lühiraja meistrivõistlusteks. Algselt oli starti oodata Martin Allikveed, kuid ta otsustas enda treeneri Dmitri Kapeliniga viimasel hetkel siiski mitte võistelda. 

4. Alnek ja Liivamägi ujusid välja parimad tulemused

Martin Liivamägi taas esimene
Kertu Ly Alnek ujus naistest välja võistluste parima tulemuse ning seda 100 m vabaltujumises. Tema aeg 55.23 andis FINA punktitabeli järgi 782 punkti. Meestest kuulus suurim punktisaak Martin Liivamägi nimele, kelle 100 m kompleksujumise tulemus 54.23 andis 815 punkti. Kusjuures 100 m kompleksujumises teisena lõpetanud Martti Aljandi punktisumma (790) oli võistluste paremuselt teine. 

5. Püstitati 15 uut Eesti hooaja tippmarki

Kahe päeva jooksul püstitati Kalev Spa ujulas 15 uut Eesti hooaja tippmarki. Kui naised püstitasid tippmarke kokku 8, siis lihtne matemaatika ütleb, et mehed ujusid 7 uut Eesti hooaja tippmarki. Eesti noorte rekordite raamatusse tehti kaks parandust. 

6. Kõige enam võistlusmeetreid ujus Armin Evert Lelle

Kõige rohkem meetreid võistlusolukorras sai läbida Armin Evert Lelle. Noormees oli stardis 400 m kompleksujumises, kolmel 200 m distantsil ning 100 m seliliujumises. Kokku teeb see 1100 meetrit ujumist. 

7. Kõige auhinnarikkam võistlus Eestis

Kalev Open saab uhkustada faktiga, et just sellel võistlusel Eestis antakse esikolmikule kõige enam auhindu. Medal kaelas on traditsioon, aga ühes kingikotikeses oli väga palju auhindu erinevatelt sponsoritelt. Näiteks: Erinevad joogipudelid, spordijook, ujumisprillid, Viking Line piletid, suupisted, riietusesemed, seljakotid jne. See nimekiri läheb isegi edasi ning ükski teine võistlus Eestis ei suuda konkureerida nii laia valiku auhindadega. 

PÜSIGE LAINEL!