8. detsember 2016

Homme algavatel Põhjamaade meistrivõistlustel on koondise liidriteks Zirk ja Markvardt

Homme algavad Taanis Koldingis kolm päeva kestvad Põhjamaade meistrivõistlused. Eesti koondis astub võistlustulle 25 ujujaga. Juunioride koondise liidriteks on Kregor Zirk ja Margaret Markvardt.

Koldingis toimuvad samaaegselt juunioride vanuseklassile mõeldud võistlus kui ka vanematele ujujatele ehk seenioritele, kes tiitlivõistlustele ei pääse aga soovivad siiski välisvõistlusena väljundit. Juunioride vanuseklass noormeestel on 1999-2002 ja neidudel 2000-2003.

Kahtlemata on homme algavatel võistlustel kõik pilgud suunatud Kregor Zirgi poole. Noormees tuleb starti kõikidel liblik- ja seliliujumise distantsidel ning 200 m vabaltujumises. Zirk on 100 m- ja 200 m liblikujumises Eesti rekordiomanik ning üritab neid rekordeid ka Taanis kohendada. Huvitav saab olema 200 m seliliujumine, sest sel distantsil kuulub Eesti rekord ajaga 1.56,36 Andres Olviku nimele ning on kõige nõrgem kehtiv meeste rahvusrekord. Zirgil on hea võimalus enda nimi sel distantsil rekorditeraamatusse lüüa. 

Eelmisel aastal saavutas Zirk individuaalselt kolm kuldmedalit. Tasub ka märkida, et 50 m distantsidel võistlevad juuniorid ja seeniorid ühes vanuseklassis. 

Neidude liidriks on Margaret Markvardt kes üritab häid tulemusi ujuda 200 m- ja 400 m kompleksujumises. Lisaks kõikidel liblikujumise distantsidel ja 50 m vabaltujumises. Aasta tagasi peetud võistlusel jäi Markvardtil 200 m kompleksujumise Eesti rekordist puudu vaid mõned sajandikud ning nüüd on võimalus see viga parandada. Eelmisel korral õnnestus Markvardtil kaela saada üks hõbemedal. 

Võistlused toimuvad eelujumine ja finaal formaadis. Eelujumised algavad Eesti aja järgi kell 10:00 ning finaalid 18:30. Priit Aaviku Ujumisblogi toob kolme päeva jooksul Teieni kõik ajad ja tulemused!

Noormeeste koondis: Kregor Zirk, Janter Suun, Artjom Danilov, Joonas Niine, Tiit Matvejev, Kert-Taniel Kesküll, Mark Kostin, Mark Sovtsa, Marko-Matteus Langel, Rinel Pius, Armin Evert Lelle. 

Neidude koondis: Margaret Markvardt, Melissa Priidel, Kristina Maria Jaamul, Katariina Mäll, Kirke Pollisinski, Merilin Radvilavicius.

Seenioride koondis: Cevin Anders Siim, Sander Paavo, Miko Lilleorg, Karleen Kersa, Frank Johan Ojarand, Matis Hiie, Silver Hein, Sigrid Sepp. 

Võistluste stardinimekirja leiad SIIT:

Võistluste tulemused leiad SIIT:

PÜSIGE LAINEL!