9. aprill 2017

Tartus toimunud üliõpilasmeistrivõistlustel püstitati Eesti juunioride rekordi

Täna toimusid Tartus Aura ujulas Eesti üliõpilasmeistrivõistlused. Võistluste kõige edukamaks ujujaks osutus Tartu Ülikooli esindav Karleen Kersa, teateujumises püstitas Ujumise Spordiklubi teatenelik uue Eesti juunioride rekordi.

20-aastane Kersa võidutses viiel individuaalsel distantsil. Säravaim tulemus sündis 50 m rinnuliujumises mille ta võitis ajaga 32.72. See oli ka võistluspäeva kõige parem individuaalne sooritus.

Eesti juunioride rekordiga said hakkama Ujumise Spordiklubi noormehed. Võistkond koosseisus Martin Piilberg, Sander Paavo, Aleksander Sandrigailo ja Kregor Zirk läbisid 4x50 m vabaltujumise distantsi ajaga 1.35,24. See ületas rohkem kui poole sekundiga Tartu Ujumisklubile aastast 2014 kuulunud rekordi (1.35,89). 

Uue Eesti hooaja tippmargi ujus välja Kätlin Sepp 50 m seliliujumises. Ta läbis distantsi ajaga 30.22 mis on kuus sajandikku kiirem Margaret Markvardtile kuuluvast tippmargist. Meestest tegi päeva parima tulemuse Kregor Zirk, kes võidutses 50 m seliliujumises uue isikliku rekordiga 26.81.

Uut juunioride rekordit videopildis näed SIIT:

Kõik võistluste tulemused leiad SIIT:

PÜSIGE LAINEL!