31. juuli 2017

Pikkade traditsioonidega Väikese väina ujumise võitsid Ojarand ja Saar

Laupäeval toimus 24. korda peetud pikkade traditsioonidega Väikese väina ujumine, millest võtsid osa tänavu 111 ujujat. Nii meestest kui naistest kaitsesid edukalt möödunud aasta tiitlit Frank Johan Ojarand ja Meribel Saar.

Võistlustrassi pikkuseks oli ca 2,4 km ning tingimused oli võistlejatele ideaalilähedased. Vee temperatuur oli 21 kraadi ning taevast vaatas vastu särav päike. 

Meestest ei jätnud konkurentidele sõnaõigust Frank Johan Ojarand, kes läbis distantsi 28 minuti ja 10 sekundiga. Ta edestas lähimat konkurenti Rinel Piust enam kui kahe ja poole minutiga. Pius sai kaela üldarvestuse hõbemedali  ning kolmas oli Andres Olvik.

Naistest oli parim Meribel Saar, kelle ülekaal oli veel võimsam kui Ojaranna oma. Saar läbis distantsi Muhust Orissaarde 30 minuti ja 57 sekundiga ning saavutas järjekordse võidu enda avaveeujumise resümeel. Saar oli nii võimas, et oleks saavutanud meeste üldarvestuses lausa kolmanda koha. Ta edestas enda lähimat jälitajat klubikaaslast Mai Riin Salumaad veidi üle kolme minuti. Salumaa pälvis hõbeda ning üldarvestuse pronksmedali võitis Julia Kurbat

Vanuseklasside võitjad:

14-19 aastased - Rinel Pius ja Meribel Saar
20-29 aastased - Frank Johan Ojarand ja Riin Praks
30-39 aastased - Andres Olvik ja Julia Kurbat
40-49 aastased - Bruno Nopponen ja Eve Virkkunen
50-59 aastased - Aldo Suurväli ja Merle Vantsi 
60-69 aastased - Toomas Haggi ja Sirje Voolmaa
70-79 aastased - Olav Lukin ja Eha Lilienthal 
80 ja vanemad - Eino Kirss ja Hella Klausen

Kõik tulemused leiad SIIT:

PÜSIGE LAINEL!