12. september 2017

5 moodust kuidas ujumistreening üle elada

Vahetevahel võib ujumistreening olla täielik piin, kuid see käib selle spordiala juurde. Ühel päeval on treeningkava liiga raske, teisel päeval jällegi ei ole seda minekut sees. Paljudel ujujatel on välja kujunenud omad strateegiad kuidas raske treening lõpule saada.

Toon Teieni viis moodust kuidas ujumistreening kehval päeval üle elada.

1. Ära vaata kella

Mida iganes sa ujulas ka ei teeks - ära vaata kella. Ujumistreeningu ajal võib vahel tunduda, et need minutid ei liigugi edasi. Kella vaatamine suurendab ainult halba tuju ning valu. Kõige parem on ignoreerida kella olemasolu ujulas ning treening läheb kohe palju kiiremini. 

2. Ole fokuseeritud

Raskel päeval ära mõtle sellele millal treening läbi saab vaid mõtle enda tehnikale. Mõtle enda kehaasendile vees. Kuidas töötavad sinu käed ja jalad. Keskendu veealusele osale jne jne. Sinu ülesanne treeningul on mõelda ujumisele mitte sellele millal treening lõppeb. Mõeldes treeningule ning sellele mida sa peaksid tegema lendab aeg kiiresti ja enne kui aru saad ongi treening lõppenud. 

3. Lugemine

Lugemine trennis on üks parimaid viise kuidas raske trenn õhtusse saada. Loe mitu veealust jalalööki teed, loe enda tõmbeid, loe pikkused, loe mida iganes. Et lugemine välja tuleks pead olema asja sees ning ei tohi mõelda millelegi muule. Aga jagades enda treeningu mitmeks osaks, siis alati on ujumise ajal mida lugeda ja jälgida. Kohati võib see tunduda tuim tegevus, aga ajab raskel treeningul asja ära.

4. Iseendaga rääkimine

Kellega ikka ujumise ajal rääkida saad kui ainult iseendaga. Endaga rääkimine võib viia väga huvitavatesse kohtadesse. Saad lahendada kõik enda argipäeva kui ka maailma probleemid. Sul on võimalus paika panna enda päevaplaan ning mõelda mis peale ujumist ees ootab. Hoides ennast pidevas monoloogis iseendaga ei hakka igav, sest räägid juu kõige lahedama inimesega maailmas. 

5. Treeningkaaslased

Sinu treeningkaaslased on ühed sinu kõige paremad sõbrad. Nemad aitavad alati kõige raskemad treeningud üle elada ning see on ka parim meetod. Sa veedad enda sõpradega vees nii palju aega, et märkad kui nemad jaksavad treeningu üle elada, siis jaksad ka sina. Puhkehetkede ajal saate nalja visata ning mõtteid eemale viia raskest harjutusest mis teid kõiki ees on ootamas. Sõbrad päästavad alati välja!

PÜSIGE LAINEL!