7. september 2017

Audentese Spordigümnaasiumisse asusid treenima ja õppima kuus uut ujujat

Algaval hooajal asusid Audentese Spordigümnaasiumisse (ASG) treenima lausa kuus uut ujujat. Sportlased on pärit üle Eesti ning kooli pääsemiseks tuli vastata nii sportlikele kui ka akadeemilistele kriteeriumitele. 

Ujujaid juhendab ASG-s kogenud treener Siiri Põlluveer, kes alustab juba enda üheksandat hooaega sellel ametipostil. 

Kahtlemata nimekaim ujuja, kes tänavu Audentesesse treenima siirdus on suvel Põhjamaade noorte meistriks kroonitud Alex Ahtiainen. Ta võidutses suvel 100 m liblikujumises ning võitis individuaalselt veel kolm pronksmedalit. Samuti kuulus varasemalt Tamsalus treeninud Ahtiainen Euroopa noorte olümpiafestivali koondisesse saavutades seal 22. koha. Noormehe auhinnakapis on veel ka kaks Baltimaade noorte meistritiitlit ja 11 Eesti noorte meistritiitlit.

Neidudest tasub esile tuua Tartust pärit Grete Lucia Kruuset, kes suvel toimunud Eesti meistrivõistlustel krooniti 50 m kroolisprindis juunioride meistriks ja saavutas absoluutklassis hõbemedali. Pärnumaalt pärit vend ja õde Rando ja Annika Vainikk teevad omajagu ajalugu, sest kunagi varem pole ASG-s ujumise erialal ühtegi õde-vend duot veel olnud.

Peadirigent basseinis Siiri Põlluveer
Ida-Virumaalt on pealinna treenima ja õppima asunud seliliujuja Ilja Latt. Tema parimaks saavutuseks on möödunud talvel lühirajal saavutatud 200 m seliliujumise noorte Eesti meistritiitel. Tänavu suvel saavutas ta Eesti noorte meistrivõistlustel Ahtiaineni järel 50 m- ja 200 m seliliujumises hõbemedalid. Kuuendana liitus Järveotsa Spordiklubi esindav Mihhail Pribludnõi, kes on Eesti noorte meistrivõistlustel võitnud ühtekokku kaheksa medalit. Juba varasemalt õpivad ja treenivad Audentese Spordigümnaasiumis Joonas Niine, Anette Hallik, Robert Tarum, Marko-Matteus Langel, Kristina Maria Jaamul ja Kertu Ly Alnek. Treeneri Põlluveeri käe all on seal koolis treeninud ka sellised ässad nagu Ralf Tribuntsov ja Martin Allikvee. 

ASG-s on ühendatud õppetöö ja treeningud. Ujujad alustavad hommikust treeningut kell 08:00 ning kolm korda nädalas peale hommikust veetreeningut toimub neil üldkehaline treening mille viib läbi mitmekordne EM-i medalist Martti Aljand. Seejärel suunduvad ujujad õppetööle ning kell 17:30 alustavad enda õhtust veetreeningut. 

PÜSIGE LAINEL!