8. september 2015

Venemaa spordiminister pole rahul ujumiskoondise esitustega MM-il

Yulia Efimova pälvis MM-il
kuldmedali 100 m rinnuliujumises

Eelmine nädal kogunesid mitmed tähtsad Venemaa "spordininad" et arutada enda riigi sportlaste seisu aasta enne olümpiat ning ujumise seis oli üsna nutune.

Ekspertide kogu juhtis Venemaa spordiminister Yuri Nagornykh. Pärast koosolekut kommenteeris meie idanaabrite ujumisliidu president legendaarne Vladimir Salnikov, et "spordininad" ei olnud rahul Venemaa ujumiskoondise esitustega kodusel MM-il, kus saavutati vaid neli medalit.

Samuti nahutas spordiministeerium ka Venemaa avaveeujumise koondise peatreenerit Alexei Akatevat kelle hoolealused ei suutnud Kaasanis MM-il kordagi poodiumile ujuda.
Siiski palus ujumisliidu president Salnikov säilitada ministeeriumil rahu ja mitte vastu võtta ennatlike otsuseid. Salnikovi sõnul on nende koondise näol pikaajalise protsessiga, mille viljad peaksid nad korjama just Rio olümpialt. 
Venemaa ujumiskoondis kogus 4 ujumismedalit koduselt MM-ilt Kaasanis ning millest vaid üks oli kuldne. Siiski on neil hea järelkasv tulemas, sest nii Euroopa mängudel, Euroopa noorte Olümpiafestivalil ja juunioride MM-il näitasid noored väga häid tulemusi, domineerides pidevalt medaliarvestuses.
PÜSIGE LAINEL!