1. märts 2016

Maria Harutjunjan pääses USA üliõpilasmeistrivõistlustele

Maria Harutjunjan
Täna hommikul avaldas NCAA (National Collegiate Athletic Association) nimed, kes on esitatud kandideerimisele, et osaleda NCAA ehk USA üliõpilasmeistrivõistlustel. Tänu enda headele esitustele konverentsi meistrivõistlustel saab suure tõenäosusega kutse võistlustele ka Maria Harutjunjan.

Paar nädalat tagasi osales Wyomingi ülikoolis treeniv Maria Harutjunjan konverentsi meistrivõistlustel, kus ajaga 1.00.21 saavutas ta 100 jardi rinnuliujumises esimese koha. Üle kogu Ameerika annab see aeg tänavusel hooajal 25. positsiooni. Eelmisel aastal pälvis 100 jardi rinnuliujumises kutse 39 naist. 

Kõige kiiremat aega 100 jardi rinnuliujumises on see hooaeg näidanud Indiana ülikoolis treeniv Lilly King, kes on olnud ülekaalukalt parim ajaga 57.35.

USA üliõpilasmeistrivõistlused on kõige tähtsamad võistlused ülikooli sportlaste jaoks, mõned peavad seda isegi tähtsamaks kui maailmameistrivõistlusi. Harutjunjan on ka enda 200 jardi rinnuliujumise tulemuse 2.12.18 eest nomineerimisel, kuid tänavu annab see USA-s alles 65. koha ning seetõttu sellel alal kutset oodata ei ole. Sellel aastal peab ujuja olema vähemalt TOP 39, et pälvida kutse võistlustele.

Wyomingi ülikoolist saab suure tõenäosusega kutse veel ainult Emily Ridout (50 jardi vabalt), 

NCAA meistrivõistlused naistele algavad 17. märtsil Atlantas. Tiitlikaitsjana läheb võistlustulle California Berkeley ülikool. Kui nad peaksid ka tänavu võitma, siis see oleks nende viiendaks NCAA meistritiitliks. Kuigi sellel aastal pole ülikooli tiimi eest võistlemas Missy Franklinit (toim.- läks profisportlaseks) siis ennustatakse ikkagi võitu Californiale ning seda tugeva Stanfordi ees.

Nominaatsioni nimekirja saad näha SIIT:

PÜSIGE LAINEL!