4. märts 2016

Miko Mälbergi Eesti rekordi üle ujunud Tribuntsov on seliliujumise ootuses


Eesti koondislane Ralf Tribuntsov on hetkel võistlemas USA-s Washingtonis PAC-12 konverentsi meistrivõistlustel. Võistluste teisel päeval oli ta võistlustules enda kõrvalalal 50 jardi vabaltujumises ning Tribuntsovil õnnestus ületada 8 aastat Miko Mälbergi nimele kuulunud Eesti rekord.

Lõuna-California ülikooli (USC) eest võistlev 21-aastane Ralf Tribuntsov pääses PAC-12 konverentsi meistrivõistluste teisel päeval 50 jardi vabaltujumises finaali ning saavutas seal viienda koha.

Eelujumistes näitas eestlane aega 19.73, mis tähistas ka Tribuntsovi uut isiklikku rekordit. Selle ajaga pääses ta kuuendana finaali. "Enam-vähem rahul," ütles ta peale ujumist. Finaalis ujus Tribuntsov peaaegu sarnase aja kui finišiseina puudutades nätas tabloo aega 19.74, tasuks viies koht. Võitjaks tuli Stanfordi ujuja Sam Perry ajaga 19.30

Päeva viimasel alal 4x50 jardi vabalt teateujumises ujus, Eestis Audentese Spordiklubi esindav, Tribuntsov avavahetust ning seal püstitas ta uue Eesti rekordi tulemusega 19.58. Eelnev rekord 19.62 oli püstitatud 2008 aastal Miko Mälbergi poolt. Kuigi eestlane tegi võimsa avavahetuse pidi USC leppima napi neljanda kohaga, saades kirja ajaks 1.18.26. Võitjaks krooniti Arizona ülikooli võistkond tulemusega 1.17.41.

"Ralf tegi väga soliidse esituse 50 jardi vabaltujumise A-finaalis, kus ta tõi võistkonnale väga vajalikud punktid," märkis USC peatreener Dave Salo. "Ma olen väga uhke enda poiste üle, nad on keskendunud ning käituvad nagu võitjad, kuigi me oleme teisel kohal, siis teeme kõik selleks, et tiitlit kaitsta."

Eesti aja järgi täna õhtul on Tribuntsovil kavas enda põhiala 100 jardi selili eelujumine. "Väga ootan ja tahaksin juba ujuda seda distantsi," ütles Eesti rekordimees enne tähtsat starti. Finaalid toimuvad Eesti aja järgi homme varahommikul. Lisaks on kavas veel 4x100 jardi kombineeritud teateujumine, kus eestlane ujub suure tõenäosusega avavahetust ehk taaskord selili.

Üldkokkuvõttes hoiab USC teist kohta 229 punktiga. Liidriks on tõusnud Stanfordi ülikool 279 punktiga. Kolmandast positsioonist hoiab hetkel kinni Arizona esindus (220p).

PAC-12 konverentsi meistrivõistluste I päeva tulemused leiad SIIT:
PAC-12 konverentsi meistrivõistluste II päeva tulemused leiad SIIT:

PÜSIGE LAINEL!