30. august 2016

FOTOD: Värskete olümpialaste Allikvee ja Romanjuki olümpiarõngaste tätoveering

Olümpiamängudel osalemine on ülim au sportlaste hulgas. Paljud sportlased tätoveerivad enda kehale olümpiarõngad, mis annavad märku asjaolust, et on osaletud maailma suurimal spordipeol. Tänavu Rios lisandus kaks uut Eesti ujujat, kes osalesid esmakordselt olümpiamängudel ning selle auks tätoveeriti endale ka olümpiarõngad.

Martin Allikvee osales Rio olümpiamängudel 200 m rinnuliujumises kus ta saavutas 33. koha ning Maria Romanjuk oli stardis naiste 100 m rinnuliujumises kus tema saagiks jäi 31. koht. Mõlema ujuja tätoveeringu autoriks oli Dimon Taturin. 





















Romanjuk tätoveeris enda olümpiarõngad jala peale ning täpsemalt sääre alumisse ossa. "Suur au oli olümpiamängudel osaleda ja olümpiarõngaste tätoveering on omamoodi traditsiooniks sportlaste hulgas kes OM-il käinud," selgitas Romanjuk tätoveeringu saamise tagamaid. 























Allikvee tegi endale Romanjukist veidi teistsuguse tätoveeringu. Ta lasi olümpiarõngad tätoveerida rinna alla ning rõngaste all on ka olümpiamängude toimumiskoht ja aastaarv. "Ma tahtsin endale ammu juba teha tätoveeringu aga tahtsin teha sellise, mis tähendab ka midagi. Nüüd kui mul õnnestus olümpial osaleda, siis tegingi endale olümpiarõngad, sest minu jaoks tähendab see midagi väga suurt," selgitas Allikvee. Ujuja tattoo on veel veidi poolik, sest kavatseb ta veel rõngad seest ära värvida.

Olümpiarõngad koosnevad viiest omavahel põimunud rõngast, mida kasutatakse kas ühe- või mitmevärvilisena. Rõngaste värvid alates ülalt vasakult on sinine, must ja punane ning alt vasakult kollane ja roheline. Kollane rõngas ühendab sinist ja musta ning roheline musta ja punast rõngast. Olümpiarõngaste kujund on trapets, mis sümboliseerib viit maailmajagu.

PÜSIGE LAINEL!