14. september 2016

OLÜMPIAVÕITJA: Eesmärk on enda edukas karjäär lõpetada Tokyo olümpial

Sun Yang
Hiina ujumise superstaar Sun Yang tegi teatavaks, et tema suur eesmärk on Tokyo 2020 olümpiamängud ning seal väga edukas esinemine. Hiinlane pole peale Rio mänge enda sõnul treenimist lõpetanud ning üritab enda edukale karjäärile panna väärikas punkt.

Sun Yangi edutee algas Londoni olümpiamängudel 2012 aastal kui ta võidutses 400 m ja 1500 m vabaltujumises ning pälvis 200 m vabaltujumises hõbeda. Rios lisas ta enda kukrusse kuldmedali 200 m vabaltujumises ning hõbemedali 400 m vabaltujumises. Lisaks on tema auhinnakapis veel 4x200 m vabaltujumise pronksmedal Londoni päevilt. 


"Ma ei ole peale Riot ühtegi treeningut vahele jätnud ning ma jätkan treenimist kuni Tokyo olümpiamängudeni," ütles 3-kordne olümpiavõitja. "Minu eesmärgiks on võita veel mõned olümpiamängude kuldmedalid, mis paneksid väärika punkti minu edukale karjäärile."

24-aastane Sun on Hiina kõigi aegade edukaim ujuja. Lisaks kuuele olümpiamedalile on tema auhinnakapis ka 12 MM-i medalit millest seitse on kuldsed. Siiski on hiinlane ajalehe veergudele väga tihti pääsenud ka negatiivsete asjade tõttu. 2014 aastal kandis ta 3-kuulist dopingukaristust. Lisaks on viimasel kahel aastal ta sattunud tiitlivõistluste soojendusbasseinis kähmlusesse enda kaasvõistlejatega. 

Basseinist väljaspool jäi ta 2013 aastal vahele ilma lubadeta sõitmise eest kui ta sõitis enda Porschega vastu bussi. Keegi viga toona ei saanud, kuid Hiina Ujumisliit määras talle paarikuulise võistluskeelu.

PÜSIGE LAINEL!