24. jaanuar 2017

10 moodust kuidas enda treener närvi ajada

Pooleldi lapsehoidja, pooleldi treener. Ujumistreenerid peavad hakkama saama kõigega mis nende suunas tuleb. Ujujad teevad vahetevahel treenerite elu tõeliseks põrguks ning suudavad nende närve tõeliselt proovile panna.

Toon Teieni 10 erinevat moodust kuidas ujuja suudab enda treeneri närvi ajada. Neid tegevusi võiks muidugi vältida ning enda treenerile hoopis head meelt teha.

1. Hüppa viimasena vette

Reeglina on igas grupis olemas ujuja, kes hüppab alati viimasena vette, et alustada treeningut. Juba enne treeningu algust on võimalust treeneri närvidega mängida.

2. Jää alati treeningule hiljaks

Selle asemel, et tulla normaalsel ajal ning teha korralik soojendus enne trenni jääd alati hiljaks. Lõpuks saavad sul lihtsalt vabandused otsa, et miks sa hiljaks jäid. Ära ole laisk ning tule õigel ajal kohale.

3. Rajast tõmbamine

Rajast tõmbamine ujudes selili on üks mooduseid kuidas treenerile paar halli karva juustesse tekitada. Mõni üksik kord seda teha on mõistetav, aga päevast-päeva ning igal treeningul rajast tõmmata on lihtsalt väär ning see ei aita kuidagi kaasa sinu arengule.

4. Vale seliliujumise pööre

Nendel kellele ei meeldi seliliujumist treeningul teha meeldib juba lippude juures kõhuli keerata ning kuni pöördeni teha 3-4 krooliujumise tõmmet. Ja nii igal treeningul. Tee treenerile head meelt ning soorita korralikud pöörded igal korral.

5. Mahaujumist teha ei viitsi

Kui kogu treening on tehtud ning treener palub 200m lõdvestust ujuda, siis sina küsid, et mis mõte sellel on kui kogu trenn juba tehtud. Kui treener käsib, siis sa teed seda - nii lihtne ongi!

6. Jää ükskõikseks kui treener õpetab

Kui oled teinud harjutust ning treener tuleb sinu juurde, et tehnikat parandada, siis ära anna talle vastuseks ükskõikse "jaa-jaa". Võta see info omaks ning aruta treeneriga mida saaks muuta paremaks.

7. Lauaga jalgu ujudes ujud hoopis krooli

Me kõik teame neid ujujaid, kes ujuvad lauaga jalgu ning kui 4-5m on seinani jäänud hakkab lauaga krooli ujuma. Tasuks endale meeldetuletada, et kui ujud jalgu, siis tee just seda.

8. Sprinte tehes ei pinguta lõpuni

Kui teed treeningul 25m pikkuseid sprinte, siis ära uju 22m maksimaalselt ning viimased kolm meetrit ära võta jalga gaasipedaalilt maha. 

9. Ära kuula kui treener seletab harjutust

Siis kui treener selgitab harjutust, siis sina oled vee all, räägid kellegi teisega juttu või mõtled muid mõtteid. Ja kui harjutus algab ning treener pika jutu maha rääkinud, siis küsid aga mis me teeme. Pane hoolikalt tähele ning ära lase treeneril ennast korrata pidevalt.

10. Küsi küsimusi mis pole ujumisega seotud

Kui oled treeningul, siis peaksid eelkõige keskenduma ujumisele ning sellele mis puudutab kõike seda. Ära küsi treeningu ajal lolle küsimusi, mis ei ole seotud ujumisega. 

PÜSIGE LAINEL!