13. jaanuar 2017

4 Michael Phelpsi motiveerivat tsitaati

Kõigi aegade parim ujuja Michael Phelps teab omast käest, et edu ja head tulemused ei tule üle öö. Ta teab, et enda eesmärgi nimel tuleb palju pühenduda ja teha rasket tööd.

Phelps teab, mis tunne on treenida päevast-päeva ning samas pead alati olema motiveeritud ujuma treeningul hästi. Nüüd on Teieni 4 Michael Phelpsi motiveerivat tsitaati, mida ta on õelnud.

1. "Ma ei taha vaadata tagasi enda ujumiskarjäärile ning mõelda, et ma oleksin pidanud tegema seda või teist, et olla edukas. Ma tahan, et ma vaataksin tagasi ning saaksin öelda, et ma olen teinud kõik, et olla edukas."

Ujujana on üks kõige kehvemaid tundeid see kui oled lõpetanud tähtsa ujumise võistlusel ning tunned et sa ei olnud selleks piisavalt valmistunud. Sa ütled iseendale: "Kui vaid oleksin harjutanud rohkem pöördeid," või "Kui vaid oleksin harjutanud rohkem starte." 

Jääb kripeldama sügavale hinge kui sa tunned, et sinu esitus võistlustel ei olnud päris see ja sa tead täpselt miks see nii oli. Et ennetada selliseid tundeid, tee endale teene ning anna endast treeningutel alati kõik. Tööta nende asjade kallal, mida sa tunned, et vajavad parandamist. Sa tänad iseennast peale võistlust.



2. "Ma arvan, et eesmärgid ei tohiks kunagi olla lihtsad. Need peaksid sind motiveerima rohkem tööd tegema, eriti siis kui kohati tunduvad need võimatud."

Praeguses hooaja faasis on väga lihtne lasta ennast käest. Suuremate võistlusteni on aega ning praegu antakse treeningutel ainult piitsa. Lihased on valusad, pulss treeningutel kõrge ning mõtled millal jõuavad kätte võistlused, et koormused läheksid väiksemaks. 

Aga kõige selle keskel ei tohiks unustada enda eesmärke ning seda mille nimel sa treenid. Ära unusta enda eesmärki ning rasketel aegadel peaks see andma sulle vajaliku koguse motivatsiooni. Praegu tuleb enda eesmärgi nimel pingutada rohkem kui kunagi varem.



3. "Kui sa tahad olla parim, siis sa pead olema suuteline tegema asju milleks sinu konkurendid suutelised ei ole."

See tsitaat kehtib igal ajal. Et saada parimaks pead olema suuteline ärkama varakult, et treeningule suunduda kui enamik inimesi mõnusalt voodis külge keerab. Sinu mitte-ujujast sõbrad hoiavad peast kinni kui kuulevad palju sa trenni teed. 

Kuid vahel ei tea sa isegi kuidas sa jõuad nii palju trenni teha. Aga sa teed ning ei kahtle endas kordagi. Ja see ongi tähtis. Need viimased kordused jõusaalis ja see viimase seeria pingutus basseinis saab kuhjaga tasutud kui oled valmis treeningutel enda nahast välja hüppama.



4. "Sa ei saa seada piiri mitte millelegi. Mida rohkem sa unistad, seda kaugemale sa jõuad."

Ja viimasena ilmselt Phelpsi kõige kuulsam tsitaat. Kohati kõlab see küll klišeena kuna seda on õeldud palju kordi. Aga igaüks peab tunnistama, et tõetera on selles sees. Ainuke kes seab piire oled sina ise. Mitte miski ei saa sind takistada, et liikuda lähemale enda eesmärgi poole. Ole alati motiveeritud.



PÜSIGE LAINEL!