18. juuli 2017

MM-i eelvaade: Kas Sepp tabab enda ainsal distantsil jackpoti?

Maailmameistrivõistlused lähenevad suure kiirusega ning juba sellel pühapäeval jagatakse Budapesti basseinis esimesed medalid. Kuueliikmelisesse Eesti koondisesse kuulub vaid kaks naisujujat ning üheks selleks on Sigrid Sepp.

Sepp on üks kahest Eesti ujujast tänavusel MM-il, kes stardib vaid ühel alal. Ta läheb võistlustulle 50 m seliliujumises.

18-aastane Sepp, kes sügisel siirdub Austraaliasse treenima, täitis MM normi viimasel hetkel ning seda 50 m seliliujumises ajaga 29.47. Tegemist oli tema karjääri paremuselt teise tulemusega. Vaid kümnendiku kaugusele jäi ta normist poole pikemal distantsil. Isiklik rekord on Sepal, aga 29.42 mis on püstitatud kaks aastat tagasi Soomes. 

Kaks aastat tagasi Kaasanis toimunud MM-il oli Sepp samuti stardis vaid 50 m seliliujumises. Toona läbis ta distantsi ajaga 29.95 ning saavutas 36. koha. Poolfinaali pääsemiseks oleks eestlanna kaks aastat tagasi pidanud ujuma 28.52. Ka tänavu on poolfinaali pääsemiseks vaja näidata aega 28,50 ringis. Kuigi poolfinaali pääsemine on pigem ebatõenäoline, siis võib Sepp hea ujumise korral lüüa mitu kärbest korraga.

Hetkel hoiab kõiki seliliujumise rahvusrekordeid väliseestlane Alina Kendzior ning 50 m seliliujumise rekord on teistele eestlastele kõige enam haardeulatuses. Kendziori nimel olev rekord 29.18 võib Sepa jaoks MM-il olla liiga suur amps, aga sugugi mitte võimatu. Õnnestumiseks võiks lugeda ka isikliku rekordi (29.42) püstitamist, sest neiu praegune tulemus on Eesti kõigi aegade teine resultaat. Sprindidistantsid on tiitlivõistlustel alati keerulised, sest eelujumised toimuvad hommikul ning kõik ei ole nö "hommikuujujad", kuid sellega tuleb kohaneda. Loodetavasti suudab Sepp olla kõige teravamas löögihoos just võistlushommikul ning teha elu kõige kiirema basseiniotsa 50 m seliliujumises.

Sepa ajakava MM-il:

26. juuli - 50 m selili eelujumine

PÜSIGE LAINEL!