16. september 2017

Kaitseväes kuus kilo alla võtnud Allikvee lõpetas ajateenistuse ning naaseb treeningutele

Eesti eelmise aasta parim meesujuja Martin Allikvee vabanes sellel nädalal kaitseväest ning naaseb nüüd täiskohaga treeningutele. Lühiraja EM-i alguseni on jäänud veidi vähem kui kolm kuud, kuid Allikvee enda sõnul on eesmärgid jätkuvalt kõrged. 

22-aastane Allikvee sai kaitseväes olles mitmel korral nädalavahetuseks linnaloa ning kasutas seda pea alati treeninguteks bassseinis. Nüüd naaseb ujuja täies mahus treeningutele ning sihiks on detsembri keskel toimuvad Euroopa lühiraja meistrivõistlused.

"Need kolm kuud kaitseväes õpetasid mind hindama vabadust ja katust pea kohal," sõnab hiljuti 30-kilomeetrise lõpurännaku läbinud Allikvee. "Selle aja jooksul õppisin seda mida iga sõdur peaks oskama, et lahingus hakkama saada." Tihtipeale on räägitud, et kaitsevägi rikub või võtab suure ampsu sportlaste karjäärist, kuid Dmitri Kapelini hoolealune ei kahetse otsust. "Kui nüüd tagasi vaatan, siis oli ikka väärt kogemust ja ma ei kahetse seda üldse. Sain teha tegevusi mida tavaelus võib-olla kunagi ei saaks teha."

Allikvee räägib veel, et nende kolme kuu jooksul juhtus väga palju põnevat ning rohkelt kiidab enda rühma kokkuhoidlikkust ja head huumorit mida tehti palju. Ränkraske lõpurännaku kohta jätkub tal samuti kiidusõnu, sest sai palju vahvaid mälestusi. "Ületasime lahinguvarustuses jõge ning samal ajal vesi oli nabani, peale seda oli viis kilomeetrit soos müttamist ning jalad alati säärteni vees. Tavainimesele võivad need tingimused tunduda ebameeldivad, aga lõpurännakul oli see sage nähtus," kirjeldab Allikvee toimuvat. "Sellegipoolest polnud rännak midagi ületamatut ning tänu rühma kokkuhoidmisele ja heale huumorile saime asjaga ühele poole ning väärt mälestuse põue alla." Ujuja lisab veel, et kokkuvõtlikult oli ajateenistus vinge elamus, kuid nüüd on see läbi ja saab edaspidi pühenduda ainult ujumisele.

Lühiraja hooaja tippsündmus on tänavu kahtlemata Euroopa meistrivõistlused, mis toimuvad Taanis Kopenhaagenis 13.-17. detsembrini. Sinna valmistub ka äsja kaitseväest vabanenud Allikvee. "Võtsin kaitseväes alla kuus kilo lihasmassi, seega edasine plaan on vaikselt oma kaal tagasi saada ning teha korralikult trenni. Kuigi lühiraja EM-ini pole palju aega jäänud, siis eesmärgid on jätkuvalt kõrged," sõnas Allikvee optimistlikult.

PÜSIGE LAINEL!