1. oktoober 2017

HEA TÖÖ! Tribuntsov avas USA-s hooaja alistades Rio olümpiamängude finalisti

Ralf Tribuntsov ja Lõuna-California ülikool (USC) alustasid edukalt enda NCAA hooaega. Neljandat aastat USA-s tudeeriv ja treeniv eestlane avas enda hooaja California Polütehnika ja Santa Barbara ülikoolide vastu.

Eestlane teenis kahe võistluspäeva jooksul neli esikohta ja lõpetas kahel korral teisena. Lisaks alistas Tribuntsov Rio olümpiamängude 100 m seliliujumise finalisti. 

Reedel oli USC vastamisi Santa Barbara ülikooliga. Enda ainukesel individuaalsel distantsil - 100 jardi seliliujumises - oli Tribuntsov kindlalt esimene ajaga 48.01. Teistehulgas alistas ta ka enda treeningkaaslase Rio olümpiamängudel 100 m seliliujumises finaali jõudnud rumeenlase Robert Glinta. Esikoha saavutas USC ka 4x100 m vabalt teateujumises, milles oli ka eestlane osaline. 

Laupäeval California Polütehnikumi vastu oli Tribuntsovil tõsisem tööpäev. Ta saavutas 100 jardi liblik- ja vabaltujumises teise koha. Kusjuures 100 jardi vabaltujumises tuli tunnistada treeningkaaslase Santo Condorelli 16 sajandikulist paremust ajad vastavalt 44.62 ja 44.44. Condorelli saavutas Rio olümpial 100 m vabaltujumises neljanda koha. Enda põhiala 100 jardi selili sai Tribuntsov ujuda olles osaline 4x100 jardi kombineeritud teateujumises. Ta läbis neli basseinipikkust ajaga 47.93 ja tõusis USA ülikoolide edetabelis sel distantsil esimesele kohale. Võidurõõmu sai Lääne-Virumaalt pärit ujuja maitsta ka 4x50 jardi vabaltujumises, kus Tribuntsov oli enda meeskonna kiireim.

Kokkuvõttes edestas USC meeskond Santa Barbarat skooriga 137-125 ning Polütehnikumi 153-141. Uuesti on Tribuntsov võistlustules 6. oktoobril kui neile sõidab külla Bakersfieldi ülikooli meeskond. 

PÜSIGE LAINEL!