23. oktoober 2017

Kolm juunioride klassi kuuluvat ujujat kes teevad sellel hooajal suuri tegusid

2017/2018 hooaeg on paljudele ujujatele juba alanud ning ka esimesed võistlused on seljataha jäetud. Juunioridele on tippsündmuseks lühirajal Põhjamaade meistrivõistlused ning pikas basseinis Euroopa juunioride meistrivõistlused. 

Toon nüüd Teieni kolm juunioride klassi kuuluvat ujujat, kes teevad sellel hooajal suuri tegusid.

1. Joonas Niine

Eelmisel aastal teadsid Joonas Niine nime vähesed. Nüüd on raske leida ujumissõpra, kes ei tea selle sportlase nime. Möödunud hooaja lõpus ujus ta hulganisti noorte rekordeid ja pääses endast aasta vanematega võisteldes juunioride EM-il kahel korral poolfinaali. Mida toob see hooaeg? Kahtlemata on ta üks medalisoosikuid Põhjamaade juunioride meistrivõistlustel. Kuldmedali võitmiseks 100 m rinnuliujumises peab ta enda isikliku rekordi 1.02,48 pealt viima 1.00 peale, mis on siiski reaalne eesmärk. Mõistagi on medalilootused seotud ka poole pikema distantsiga. Eesti lühiraja meistrivõistlustel teeb ta juunioride klassis kahtlemata kõva lammutustöö võites palju-palju medaleid. Suvel peaks noormehe sihiks olema juunioride EM-i finaal. Kui tema areng jätkub samas vaimus, siis peaks Siiri Põlluveeri hoolealune olema suuteline ujuma omaealiste Euroopa MV-te finaalis.

2. Kertu Kaare

Kroolisprinterit Kertu Kaaret ootab ees hooaeg endast aasta vanematega võisteldes ehk juunioride klassi kuulub ta ka järgmisel hooajal. Siiski annavad eelmise hooaja tulemused lootust, et läbimurret juunioride klassis on oodata juba tänavu. Suvel ujus Kaare uue juunioride rekordi 50 m vabaltujumises, mis oleks ta juunioride EM-il viinud poolfinaali. Kui piiga suudab järgmisel suvel enda tulemust korrata või ujuda veelgi kiiremini, siis poolfinaali pääsemine peaks olema võrdlemisi lihtne. Jackpoti tabaks ta kahtlemata finaalipääsu puhul, kuid sinna on veel pikk maa minna. Selle lühiraja hooaja vältel tasub silma peal hoida ka 50 m- ja 100 m vabaltujumise Eesti juunioride rekorditel 25.67 ja 55.94. Need on ajad, mis on Kaarele jõukohased juba sellel talvel.

3. Janter Suun

Janter Suunal ei olnud eelmisel hooajal kuigi edukas hooaeg ning tänavu on suur tõestamise koht. Andekus on noormehele antud ning nüüd tuleb see kombineerida vaid targa tööga basseinis. Detsembris toimuvatel Põhjamaade juunioride meistrivõistlustel on medal tema põhialal 100 m vabaltujumises reaalne. Tema isiklik rekord on 50.06 ning kahtlemata tahab ta alistada maagilise 50-sekundi piiri, mis peaks ilmselt tooma ka medali. Pikas basseinis suutis ta möödunud hooajal viia isikliku rekordi 52.26 peale. Kui noormees suudab aastaga piisava arengu teha, siis aeg 51 sekundi algusesse peaks olema talle tehtav ning ilmselt tooks ka koha juunioride EM-i poolfinaalis. Omaette motivaator võiks olla ka aeg 51.56, mis on täiskasvanute EM-i B-normatiiv. Selline hooaeg annaks hea tõuke enne järgmist aastat kui madistama tuleb hakata juba suurte meestega. 

PÜSIGE LAINEL!