4. detsember 2017

IMELINE PIIGA! Maria Rein naaseb Mehhikos toimunud MM-ilt kuue medaliga

Mehhikos tõmmati joon alla seitse päeva kestnud INAS (intellektipuudega inimeste rahvusvaheline spordiorganisatsioon) MM-ile ujumises. Downi sündroomiga võistlusklassis tegi imelise võistluse eestlanna Maria Rein, kes naaseb Eestisse kuue medaliga. 

Esmakordselt on INAS võistlustel Downi sündroomiga ujujatel omaette võistlus. Selle kasutas hästi ära alles 18-aastane Maria Rein, kes võitis kuus pronksmedalit. 

Rein võitis ühtekokku kuus pronksmedalit ning saavutas korra ka neljanda koha. Medalid tulid kõikidel rinnuliujumise distantsidel, 50- ja 100 meetri seliliujumises ning 200 m kompleksujumises. Ühtekokku püstitas eestlanna viis isiklikku rekordit. "Olen Maria tulemustega rahul," sõnas treener Vello Liivamägi pärast enda hoolealuse viimast starti. "Keskendumine oli ujujal väga hea ning kõik alad läbis korrektselt. Teeme tööd edasi, et Downi sündroomiga võistlusklassis maailma päris teravasse tippu jõuda, sest Maria on juu siiski vaid 18-aastane. 

Liivamägi räägib veel, et võistluste organisatoorne külg oli harjumatu. "Hommikuti oli basseinis niivõrd külm, et vesi auras ja neljanda-viienda päeva hommikune soojendus lükati seetõttu edasi. Üleüldine transport hotell-bassein-hotell jättis kõvasti soovida, aga mida päev edasi seda paremaks asi läks ja korraldajad õppisid oma vigadest." Treener kiidab ka võistluste vabatahtlikke, kes kõik tema sõnul olid väga abivalmid ja soojad inimesed ning alati prooviti anda endast parim. 

Maria Rein on teinud suurepärase hooaja ning tõusnud üheks Eesti parimaks paraujujaks. Kuu aega tagasi toimunud Euroopa meistrivõistlustel pälvis ta kuld- ja kolm pronksmedalit. Nüüd lisab noor ujuja enda kukrusse veel kuus maailmameistrivõistluste medalit.

PÜSIGE LAINEL!