17. jaanuar 2018

2004 s.a noormehed lähevad iga võistlusega aina vägevamasse hoogu

Selle nädala jooksul tutvustab Priit Aaviku Ujumisblogi võistlussarja "Noortesari" parimaid ujujaid. Täna saame lähemalt tuttavaks 2004 s.a noormeestega ning nendega, kes vaatamata enda noorele vanusele juba tegusid teevad. 

2004 s.a noormehed on hetkel keerulises seisus kui nii saab öelda. Noorte meistrivõistlustel tuleb heidelda medalite nimel kaks aastat vanematega ning seetõttu langeb tähelepanu ehk vanematele ujujatele. Kuid see postitus on vaid 2004 s.a noormeeste päralt.

Karl Mattias Milk

Üks selle vanuseklassi silmapaistvamaid ujujaid on Ujumise Spordiklubi ridades ujuv Karl Mattias Milk. Noortesarjas on tema hoog olnud vägagi muljetavaldav juba esimesest aastast. Esimesel hooajal saavutas ta finaalis kuuel individuaalsel distantsil kuus kuldmedalit. Eelmisel aastal võitis taas kuus medalit millest neli olid kuldsed. Mitmekülgsus iseloomustab hästi Milki ujumisi. Eelkõige on vägev tema rinnuliujumine kus ta "hammustab" katki juba ka endast vanemaid ujujaid. Hetkel on tema nimel Noortesarjas viis rekordit, kuid siinkirjutaja võib kihla vedada, et tänavu see number suureneb. 

Äsja lõppenud Eesti noorte meistrivõistlustel oli Milk samuti heas hoos ujudes mitu korraliku isiklikku rekordit. Endast kaks aastat vanemate ujujatega pälvis ta 200 m rinnuliujumises pronksmedali. Hetkel on Milk arenenud väga korralikult ning löönud igas vanuseklassis ukse jalaga lahti. Kaugel ei ole enam ka Eesti poiste tipptulemused, mida on noorel ujujal veel võimalik püüda ligi poolteist aastat. 

Patrick Orav

Audentese Spordiklubi ujuja Patrick Orav on aastatega läinud aina paremaks ja paremaks. Mõistagi algavad Oraval kui ka teistel temavanustel ujujatel väga tähtis periood kus pannakse alus tulevikuedule. Orav tegi mullu Noortesarja finaalis korralikud esitused ujudes kõigil viiel distantsil isiklikud rekordid ning tuli võitjaks 50 m vabaltujumises. Lisaks sai ta kaela veel hõbe- ja pronksmedali. 

Trumpalaks tundub Oraval hetkel olevat vabaltujumine, kuid hästi ujub ta ka kompleksi. Noormehe andekust ja ka töökust näitab ka fakt, et ta suudab ujuda hästi nii lühikesi sprinte kui ka pikemaid maid. Ilmselt kuldne kesktee 100- ja 200 meetri distantside puhul võib tulevikus tagada noormehele kõrge lennu.

Artur Lasimer

Järjekordne tugev krooliujuja 2004 s.a noormeeste seas on SK Energia eest ujuv Artur Lasimer. Eelmise aasta Noortesarja finaalis jäi tema saagiks küll hõbe- ja pronksmedal, siis juba pool aastat hiljem Eesti lühiraja meistrivõistlustel näitas noormees korraliku arengut. Ta viis enda 50 m vabaltujumise isikliku rekordi alla 26 sekundi olles ainuke, kes seda omaealiste hulgas tänavu suutnud. Kahtlemata saab ta kevadel olema kroolisprindis üks suurimaid pretendente kuldmedalile. 

Ennist mainitud Orav edestas napilt Lasimeri 100 m vabaltujumises, kuid tundub et lähiaastatel on tugev rivaliteet nende kahe ujuja vahel välja kujunemas. Head minekut näitas noor ujuja ka 200 m vabaltujumises ujudes suure isikliku rekordi. Kuigi sel alal on Milk teistest veidi ees, siis ei maga ka konkurendid ning lähenevad suurte sammudega.

Mark Part

Garanti Spordiklubi ujuja Mart Part on tõusnud selle vanuseklassi kõige kiiremaks seliliujujaks. Mullu Noortesarja finaalis sai ta 100 m seliliujumise eest kaela kuldmedali ning on peale seda teinud arengus mitu sammu edasi. Äsja lõppenud lühiraja meistrivõistlustel oli ta 2004 s.a poistest parim nii 100- kui ka 200 meetri seliliujumise distantsidel. Noortesarja rekordit püüda on kahtlemata raske, sest kuulub see Kregor Zirgile numbritega 1.01,08. Pardi isiklik tippmark on 1.05,16.

Kui tänavuseks finaaliks suudab Part viia enda tippmarki 1.03 peale või isegi kiiremaks, siis lähiaastatel tuleb teda seliliujumise distantsidel kahtlemata jälgida. Hea mõõdupuu on tal ka treeningutelt võtta, sest aasta vanemale Maksim Minajevile kuulub Eesti poiste tipptulemus. Jääme ootama Pardi minekut tänavusel aastal seliliujumise distantsidel.

Parimatest 2004 s.a neidudest saad lugeda SIIT:

Parimatest 2003 s.a noormeestest saad lugeda SIIT:

PÜSIGE LAINEL!