19. jaanuar 2018

Vägagi ühtlase tasemega 2005 s.a Noortesarja poisid

Selle nädala jooksul tutvustab Priit Aaviku Ujumisblogi võistlussarja "Noortesari" parimaid ujujaid. Täna saame lähemalt tuttavaks noormeestega kelle sünniaastaks on 2005. 

Selles vanuseklassis ei ole kindlat liidrit välja joonistunud, kuid vägagi ühtlane ja tugev tase teeb selle vanuseklassi võistlused alati põnevaks ja ettearvamatuks.

Robin Lill

Nooruke Robin Lill on vägagi mitmekülgne ujuja suutes tegusid teha erinevatel distantsidel. Mullu Noortesarja finaalis võitis TOP Ujumisklubi ujuja viis medalit millest kaks olid kuldsed. 200 m vabaltujumise esitus oli lausa nii hea, et ta püstitas ka sarja rekordi. Kuna võrreldes enda eakaaslastega on Lill pigem lühemat kasvu, siis hetkel sobivad talle pikemad distantsid. Väga hea "mootor" on Lillel olemas, sest suudab ujuda pikemaid distantse väga kõrge tempoga.

Detsembris toimunud Eesti lühiraja meistrivõistlustel oli Lill üsnagi heas sõiduvees ujudes kuuel distantsil isikliku rekordi. Kuna tegemist on alles väga noore ujujaga, siis on raske ennustada millised võiksid olla tema trumpalad. Hetkel tuleks kahtlemata keskenduda kõikidele aladele, et mitmekülgsus jääks temaga, mis annab kindlasti arengule suure tõuke.

Konrad Aleksander Sepp

Üks noor ujuja selles vanuseklassis kes on pärast mullust Noortesarja finaali (toimus maikuu lõpus) teinud hea edasimineku on Viimsi Veeklubi ujuja Konrad Aleksander Sepp. Kuigi selles vanuseklassis tundub edasiminek olevat loogiline pidevalt, aga et see jätkuks tuleb teha ka tööd. Mullu Noortesarja finaalis õnnestus Sepal triumfeerida 100 m kompleksujumises ja võita veel kaks hõbemedalit. 

Eriti hästi on Sepal viimasel ajal välja tulnud 200 m vabaltujumine kus väga kaugel ei ole ka Noortesarja rekord (2.08,41). Tõsi, hetkel jääb rekordist vajaka ligi neli sekundit aga Noortesarja tänavuseks finaaliks võib stopperid valmis panna. Lisaks sellele distantsile jääme Sepa poolt ootama ka teisi alasid ning kahtlemata suurfavoriit paljudele alavõitudele.

Hans Herman Männik

Briis Ujumisklubi ujuja Hans Herman Männik on tõusmas enda vanuseklassi üheks tugevaimaks seliliujujaks. Mullu Noortsarja finaalis ujus ta sarja rekordi 50 m seliliujumises ning napsas sellega endale ka mõistetavalt kuldmedali. Lisaks sai noormees kaela veel pronksmedali. 

Head minekut on sel hooajal Männik näidanud ka 100 m seliliujumises ujudes isiklikuks rekordiks 1.09,00. Noortesarja rekord on küll 1.05,78, kuid kui Männik suudab head tööd teha treeningutel, parandada enda veealust osa, siis kevadel finaalis peaks rekord olema käega katsutav. Mõistagi tulevikku ette ei näe, aga tundub et Männikule sobib seliliujumine väga hästi. Jääme ootama noormehe tegusid sellel hooajal.

Parimatest 2003 s.a noormeestest saad lugeda SIIT:
Parimatest 2004 s.a noormeestest saad lugeda SIIT:

Parimatest 2004 s.a neidudest saad lugeda SIIT:
Parimatest 2005 s.a neidudest saad lugeda SIIT:

PÜSIGE LAINEL!