23. jaanuar 2018

Zaitsev näitas Audentese karikavõistlustel seliliujumises suurepärast kiirust

Foto: Aleksei Vorontsov
Möödunud nädalavahetusel toimus Audentese Spordiklubi karikavõistlused kus kohal olid ka paljud koondislased, kes tegid enda aasta esimesed stardid. Kuigi ettevalmistus ujujatel käib pikaraja hooajaks, siis seekord kontrolliti vormi lühirajal.

Suurepärases hoos oli Daniel Zaitsev, kes tegi suurepärased esitused seliliujumises, alal kus ta stardib väga harva.

Võistluste formaat nägi välja, et ujujad stardivad kolmel distantsil ühes ujumisviisis (50-100-200 meetrit) ning võitja selgitatakse kolme ala FINA punktide liitmisel. Kompleksujumises oli distantsideks 100-200-400 meetrit. 20-aastane Zaitsev tõestas taas, et on vägagi mitmekülgne sprinter. Ta läbis 50 m selili ajaga 24.62 tõustes Eesti kõigi aegade edetabelis viiendale kohale. Teisel kohal olev Kregor Zirk jäi näiteks vaid 32 sajandiku kaugusele.

100 m seliliujumises sai Zaitsev tulemuseks taas suurepärase aja 54.54. 200 meetri distantsil kindlustas ta võidu ning tuli ülekaalukalt ka ala võitjaks. Kolme ala summas oli parim aga Martin Allikvee, kes võttis oodatult rinnuliujumises üldvõidu. Ajad Allikveel olid 28.28-1.01,22-2.17,43. 

Põnevaim heitlus esikohale käis naiste liblikujumises kus vastamisi olid rinnuliujuja Maria Romanjuk ja krooliujuja Kertu Ly Alnek. Kuigi Alnek võitis ülekaalukalt 50 m liblikujumise ajaga 27.40, siis suutis Romanjuk tiitli endale kindlustada eelkõige tugeva 200 m liblikujumisega kus sai kirja ajaks 2.19,92 ning edestas Alnekut ligi seitsme sekundiga. Naistest suurima punktisumma kogus aga Margaret Markvardt, kes näitas ülemvõimu seliliujumise distantsidel vastavalt aegadega 29.01; 1.03,62; 2.20,90.

Audentese Spordiklubi karikavõistluste võitjad:

Täiskasvanud:

Vabaltujumine - Melissa Priidel / Armin Evert Lelle
Rinnuliujumine - Meril Arndt / Martin Allikvee
Liblikujumine - Maria Romanjuk / Cevin Anders Siim
Seliliujumine - Margaret Markvardt / Daniel Zaitsev
Kompleksujumine - Meribel Saar / Hendrik Ütt

Noored:

Vabaltujumine - Tiina-Britt Kaljuvald / Karl Johannes Visnapuu
Rinnuliujumine - Anita Gudovskaja / Christopher Palvadre
Liblikujumine - Brita Rannamets / Gregory Kask
Seliliujumine - Katriin Hansalu / Maksim Minajev
Kompleksujumine - Kirke Kübar / Matteus Miilpalu

Kõik tulemused leiad SIIT:

PÜSIGE LAINEL!