26. märts 2018

Kolm Eesti ujujat täitsid Baltimaade meistrivõistlustel EM-i normatiivi

Möödunud nädalavahetusel toimunud Baltimaade meistrivõistlustel Kaunases täitsid kolm Eesti ujujat augustikuus toimuvate Euroopa meistrivõistluste normatiivi. 

Normatiivi täitsid Nikita TšernosevAndri Aedma ja Marko-Matteus Langel, kes kõik ületasid nõutava aja 100 meetri vabaltujumises.

Meeste 100 m vabaltujumise Euroopa meistrivõistluste B-normatiiv on 51.60. Baltimaade meistrivõistluste eelujumises sai Tšernosev ajaks 51.02 millega ta ületas suurelt nõutava aja. Isiklikku rekordit kärpis Dmitri Kapelini hoolealune seitse kümnendikku. Aedma ujus samuti Leedus uue isikliku rekordi numbritega 51.29 ning oli ka kindlalt parem B-normatiivist. Lisaks täitis ta veel normi 200 m vabaltujumises, mis annab talle kindlalt pileti EM-ile. 

Langel ujus uueks isiklikuks tippmargiks 51.57. Kuna Euroopa meistrivõistlustel pääseb ühte distantsi ujuma neli sportlast samas riigist, siis praeguse hetke seisuga Langel võistlustele ei pääse kuna Cevin Anders Siimul on eelmisest aastast ette näidata aeg 51.52 ja Kregor Zirgil 50.09. Kui üks eespool olevatest ujujatest peaks otsustama 100 meetrit vabalt EM-il mitte ujuma, siis pääseb ka Langel starti.

Tegelikkuses ei saa kindlalt tunda sel distantsil veel keegi välja arvatud Zirk, sest sel alal võivad alla 51-sekundi ujuda veel Ralf Tribuntsov, Karl Johann Luht ja Daniel Zaitsev. Mõistagi on ka äsja normatiivi täitnud ujujatel võimalus enda aega parandada. 

PÜSIGE LAINEL!