5. aprill 2018

Zirk ujus Rootsis juunioride rekordi ning ületas 34 aastat püsinud barjääri

Täna sai Rootsis Stockholmis alguse neli päeva kestev kõrgetasemeline võistlus millest võtab osa ligi tuhat ujujat enam kui 25-st erinevast riigist. Eduka alguse võistlustele tegi Kregor Zirk püstitades avapäeva eelujumistes Eesti juunioride rekordi. 

Zirk ujus uue juunioride rekordi 400 meetri vabaltujumises ajaga 3.58,28 ning ületas endale kuulunud tippmargi ligi kahe sekundiga.

Märkimisväärne on Zirgi tulemus ka seetõttu, et viimati ujus eestlane seda distantsi alla nelja minuti 34 aastat tagasi. 18-aastase ujuja tulemus platseerub Eesti kõigi aegade edetabelis kuuendale kohale. Kiiremini on ujunud vaid Ivar Stukolkin kellele kuulub ka rahvusrekord ajaga 3.53,95. 

Uue juunioride rekordiga platseerus Zirk eelujumistes enda kõrvalalal 11. kohale, mis tagas talle pääsu õhtul toimuvasse B-finaali. Eelujumistes oli nobedaim uue Rootsi rekordi ujunud Victor Johansson tulemusega 3.47,33.

Zirk startis avapäeva eelujumistes veel 50 m liblikujumises kus sai kirja enda jaoks tagasihoidliku tulemuse 24.73, mis andis 21. koha. Selle ajaga kordas ta enda hooaja tippmarki, isiklik rekord jäi 71 sajandiku kaugusele. Õhtul on võimalus eestlasel enda tulemust parandada kuna ta pääses liblikujumises C-finaali. 

PÜSIGE LAINEL!