21. mai 2018

Eesti ujujad võitsid rahvusvahelisel üliõpilasspordi võistlusel SELL 11 medalit

Lõppenud nädalavahetusel võõrustas Tartu rahvusvahelist üliõpilasspordi võistlust SELL kus oli kavas ka ujumine. Eesti ülikoolides õppivad ujujad saavutasid kahe päeva jooksul 11 medalit. 

SELLi mängud on rahvusvahelised üliõpilasspordi võistlused, mida peetakse vaheldumisi Soomes, Eestis, Lätis ja Leedus Sellest ka nimi SELL, mis tuleneb korraldajamaade emakeelsete nimede esitähtedest.

Eesti edukaim nendel võistlustel oli Tallinna Ülikooli eest võistelnud Maria Romanjuk, kes saavutas kolm kuld- ja ühe pronksmedali. Romanjuk triumfeeris enda põhialal - 100 m rinnuliujumises - ajaga 1.11,88 ning saavutas ülekaaluka võidu. Tegemist oli ka naisujujate parima individuaalse tulemusega nendel võistlustel. Lisaks astus 21-aastane ujuja poodiumi kõige kõrgemale astmele veel 100 m selili- (1.07,29) ja 200 m kompleksujumises (2.25,74).

Eesti ujujatest jõudsid alavõiduni veel ka Daniel Zaitsev ja Paula-Brit Siimar, kes mõlemad triumfeerisid 100 m liblikujumises. Tallinna Ülikooli värvides ujunud Zaitsev sai kuldmedali kaela tulemusega 55.22 ja Siimar 1.09,12. Tartu Ülikooli esindanud Siimar teenis veel hõbemedali 200 m kompleksujumises.

Poodiumile astusid eestlastest veel Silver Hein, kes lõpetas 100 m liblikujumise teisena. Diana Päslane ujus ennast 100 m vabaltujumises kolmandaks ning sama pikal seliliujumise distantsil pälvis Kevin Vabaorg samuti pronksmedali. 4x50 meetri sega kombineeritud teateujumises saavutas alavõidu Tartu Ülikool. 

Kõik tulemused leiad SIIT:

PÜSIGE LAINEL!